Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 49 2021

De corona soap.

De 2G maatregel die in steeds meer landen is ingevoerd is door ons kabinet, dat alle virtu ontbeert, in de koelkast gezet omdat er geen meerderheid te vinden is in het parlement. Dat het Forum van Demagogie tegen is, is geen wonder. Die stoken liever hun aanhang bestaande uit fascisten, homohaters en antisemieten op. De twijfel bij het CDU en de SGP is te begrijpen, een deel van hun aanhang gelooft dat er een God is die alleen maar slechte dingen met ons wil en die aanhang is nodig voor de stemmenjacht. Ook voor GroenLinks geldt dat, hun aanhang bestaat voor een fors deel uit wereldvreemde klimaatwappies en verdwaalde new-age figuren, veelal herkenbaar aan gele parapluutjes bij de processies van hun geloof.
En zo verwonderd de wereld zich weer over dat kleine landje aan de Noordzee waar besturen niets meer is dan bang zijn voor minderheden. En opnieuw gaan minderheden ons leven bepalen en zal de avondlockdown wel verlengd worden, iets waar juist die minderheden een hekel aan hebben.

John Miles

Muziek was voor mijn ook voor mij de eerste liefde en zal ook mijn laatste liefde zijn. Dat hij rust in vrede.

Amalia 18

Arm kind! Al voordat Alex zijn zaad in Maxima stortte stond haar toekomst vast en nu, 18 jaar en 9 maanden verder krijgt ze macht over ons, haar Volk.
Met een ingestudeerd grapje en een keurig van buiten geleerde speech mocht ze vast proeven aan de Raad van State, een verzameling old boys en girls die de wijsheid van ons land schijnen te vertegenwoordigen.
Hoe lang blijft de wereld nog hechten aan de macht van de WindsorClan? Hoe lang blijven koningshuizen nog macht hebben, enkel op basis van het doorgeven van genen?

Linkse samenwerking?

PvdA en GroenLinks geven aan dat ze “hetzelfde gaan stemmen” want ze zijn het over alles met elkaar eens, op een punt na, dat ze kunnen of zelfs moeten fuseren.
Waar de kiezer om duidelijkheid vraagt, schreeuwt, schijnt de politiek ook hier de kiezer niet te horen.

Stien

Een mooie echt Nederlandse naam en onder de naam S10 gaat ze met een Nederlandstalig liedje proberen stemmen te halen op het songfestival. Kijken of ze meer punten zal halen dat S10nekke een paar jaar geleden.

Koekje van eigen deeg?

De belastingdienst krijgt een boete van 2,75 miljoen vanwege het overtreden van de privacyregels. Een koekje van eigen deeg? Even denken, waar haalt de overheid het  geld vandaan? Juist ja, van de belastingbetaler. Wij dus.
En het is niet uitgesloten dat er ook nog een boete en schadeloosstelling komt voor de duizenden mensen die onterecht op de fraudelijst van de fiscus terecht kwamen!

Grensoverschrijdend gedrag.

Veel jongeren (en ook ouderen) gaan regelmatig de  grens over om daar vuurwerk dat in ons land verboden is in te slaan. “We laten ons het feestje niet afpakken” wist een figuur zonder figuur te melden op de media. Hoe lang accepteren we dit nog oogluikend?
De gemeente Tilburg gaat met een drone vuurwerk overtreders opsporen. En terwijl er van een vaste bende dagelijks meldingen worden gedaan door de buurtbewoners, weet de gemeente en de politie daar blijkbaar niets van.
Zie mijn blogje over grensoverschrijdend gedrag hier>>

NENT

Formule 1 (en darts) gaat volgend jaar van Ziggo (en RTL) over naar NENT. Het vaste team van Ziggo, bestaande uit de grootste kenners van formule 1 van Nederland, zal vervangen worden door een nieuw team. Volgens NENT is de verslaggeving nu te gekleurd en te chauvinistisch. Vanaf maart kunnen we dus tegen betaling van zo’n 14 euro per maand luisteren naar commentaar zoals we van de NOS gewend zijn. Frank Snoeks kwaliteit gecombineerd met analyses van Pierre van Hooydonk, die een knappe vrije trap had, maar weinig snapt van voetbal.
De echte F1 fans weten we beter, voor aanmerkelijk minder geld gaan ze naar de streams van F1TV, waar je op acht schermen alle info kunt krijgen die je nodig heeft. En als F1TV dan ook nog eens zo slim is Olaf Mol in te huren, dan zal NENT van een koude kermis thuis komen.
Gelukkig mag het vaste team van Ziggo samenvattingen laten zien en voorzien van deskundig commentaar.

CliMAX

In de kwalificatie was Max, mede dankzij geweldig teamwerk met afstand de snelste. Een groot deel van Nederland zat daarom op zondag aan de buis gekluisterd en zag Hamilton wegrijden. Waar haalde Mercedes ineens de snelheid vandaan die ze de rest van het weekend niet hadden? Maar er is meer dan snelheid in deze sport. Ook tactiek en strategie spelen een rol. Het briljante verdedigen van Perez zal nog lang in het geheugen van iedere liefhebber gegrift staan. Maar het was vooral het reageren op incidenten. Eerst een snelle bandenwissel bij de virtual safety-car en later de safety-car toen Max zo dichtbij was gekomen dat Hamilton niet meer van banden kon wisselen. Een briljante inhaalactie op een plek waar niemand anders het kan en Nederland werd gek!
Dat Toto Wolff vervolgens weer eens bewaar ging maken laat alleen maar zien dat Mercedes geen echte kampioen is en was. Een echte kampioen weet zijn verlies te nemen en Mercedes laat al jaren zien daar echt moeite mee te hebben.
Aansluitend prachtige voorbeelden van vader zoon verhoudingen. De vader van Hamilton die zijn zoon troostte en Jos Verstappen die samen met Max de emotie deelde. Eigenlijk waren dat de hoogtepunten van een geweldig Formule 1 Seizoen.

Haardvuur.

SBS6 gaat tijdens kerst alleen maar een beeld van brandend haarvuur uitzenden met op de achtergrond SkyRadio dat alleen maar kerstmuziek uitzend. Van mij voor iedereen ook een gezellig haardvuur voor vandaag.



Schrijf als eerde een reactie