Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 51 2021

Prikspijt

Volgens Van Dale het woord van 2021! En het is niet de spijt van de op de IC naar adem happende niet gevaccineerde, nee, volgens Van Dale is het de spijt die mensen hebben zie zich juist wél hebben laten vaccineren! Zelf heb ik twee prikken gehad en krijg ik vandaag (27 december 2021) de booster en zie ik alleen maar blij en mensen om me heen. Blij omdat ze beschermd zijn.
Mijn oud collega’s die overuren maken in de zorg zien de andere kant, angstige mensen die vechten tegen dat meedogenloze virus. Velen van hen vol spijt dat ze de prik niet hebben gehaald.

Lockdown.

Het geklaag is niet van de lucht want “we” kunnen er niet op uit. Even boodschappen doen en dat is het. Waar zijn we aanbeland met de maatschappij? Want naast iedere dag uitgaan en zuipen zijn er zoveel andere genoegens die we eens moeten herontdekken. Lezen, wandelen, tuinieren, spelletjes doen, gamen, blogs schrijven, dansen, zingen. Dingen die we vergeten waren in de verspillende jaren die voorafgingen aan de pandemie.
Maar ja, het eigen belang staat weer op nummer één.

Kerstmis

Een van de vele Keltische gebruiken die geadopteerd zijn door het Christendom. Het feest van de terugkeer van het licht. Weliswaar een paar dagen te laat want de zonnewende was op 21 december om 16:50uur.
Wist u trouwens dat de geboorte van Jezus een verbastering is van de mythe rond de geboorte van Skiold de zoon van Odin die kwam aandrijven op een hooibaal omringd door sieraden en wapens?
Inmiddels is voor de meeste mensen dit feest verworden tot ongeremd eten en drinken, jachten en jagen in de supermarkten en daarmee dagen vol stress.

Hamsters.

Albert Heijn deed een mislukte poging om mee te doen in de strijd om de leukste kerstcommercial die, God weet waarom, vol met sneeuw moet zitten en zoeter moet zijn dan zoet. Dus kwamen ze met twee hamsters die verliefd werden en samen in kooi terecht kwamen.
Dat  de kerstsfeer in het gezinnetje van die irritante supermarkt medewerkster niet echt prettig was bleek al snel toen die kattekop haar moeder snedig toebeet dat de cavia’s hamsters zijn.
Wat we niet te zien kregen is dat hamsters alleen moeten leven. Zijn ze met tweeën dan volgt een bloedbad. Compleet mislukt dus.

Oostenrijk dicht

Tienduizenden Nederlanders hebben een probleem omdat Oostenrijk vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen heeft ingevoerd. Het geklaag was weer immens en uiteraard werd ook de wet van Godwin weer eens bewezen.
Het is exemplarisch voor de wijze waarop veel Nederlanders deze pandemie beleven. Hun eigen individuele geluk, het hoogste goed, mag niet aangetast worden door buitenstaanders, laat staan dat er begrip en compassie bestaat voor het lot van anderen. Want vakantie is toch veel belangrijker dan een zorg-infarct in een ander land?

Insluiping

Het waren drie zinnen in de regionale krant, de moeder van mijn schoondochter werd in de vroege ochtend van eerste kerstnacht wakker van een geluid en trof een man aan in haar huis die haar onder bedreiging haar telefoon,  wat geld en de trouwring van haar overleden man afnam.

Desmond Tutu (90) overleden.

Dat hij in vrede mag rusten. Hij was een achtenswaardig man.

Schrijf als eerde een reactie