Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 52 2021

Deze week stond in het teken van grensoverschrijdend gedrag.

Maandag Booster

Samen met honderden andere oudere jongeren en een paar jongeren een prik gehaald, voor ons de booster. Veel blije mensen die zich en andere beschermd hebben tegen dat verschrikkelijke virus.
Op de terugweg een lange file richting België vol met mensen die zich niets aantrekken van de gevaren van Covid en driftig virussen in- en exporteren vanuit puur egocentrisme.

Vuurwerk

Honderden kilo’s vuurwerk werden tussen de grensplaatsen Poppel en Goirle door de politie in beslag genomen. Want niet alleen shoppen en zuipen haalt het meest egocentrische in de mens naar boven, maar ook het vuurwerk dat in België vrij te koop is.
Dieptepunt was de reactie van een vader die met zijn zoontje van zes (!) betrapt werd op 15 kilo van die rommel. “Zelf ben ik niet zo voor vuurwer” wist hij de politie te vertellen “maar mijn zoontje vindt het zo leuk!”. Waar een opvoeder een kans zou zien om kinderen sociaal gedrag en bewustzijn bij te brengen ging deze man totaal de mist in! Wat zal er van dat kind worden met zo’n opvoeder?mi

Kabinet bekend.

Geheel in de stijl van de bekende bestuurscultuur is eerst het formatieplan en later het bezettingsplan, de bemensing, van het kabinet bekend gemaakt. Niet de meest geschikte mens maar de beste vriendje en vriendinnetjes uit de coalitiepartijen. Natuurlijk ook de politiek correcte diversiteit, mannetjes, vrouwtjes, lhtbetc niet vergeten en natuurlijk “mensen van kleur” (wat overigens nogal een discrimineerde term is, want blank is ook een kleur toch?).
10 Januari bij Willem op de koffie in jacket (zoals de cultuur voorschrijft) en de dames in creaties van bekende ontwerpers waar Leco of Nicky bij Boulevard weer over kunnen verhalen.
Hugo moeten we missen bij de persco’s want zijn plek wordt door Ernst overgenomen.
En nee, ik ben weer niet gevraagd, het is te vroeg voor een echte mensgericht cultuur.

Jaarwisseling

Vuurwerkverbod dat massaal werd genegeerd. Tenminste één dode. Talloze branden. Jeugd die hulpverleners en politie aanviel. Diverse charges van de ME.
En toch wordt er geroepen dat er sprake was van een rustige jaarwisseling.

2022.

Het jaar zit erop en het was het jaar waarin mijn vertrouwen in de mensheid weer een paar behoorlijke deuken opliep. Rellen omdat je het niet eens bent met besluiten die democratisch worden genomen. Regels aan de laars lappen (eerlijk gezegd waste ik mijn handen ook niet kapot). Grensoverschrijdend gedrag, zowel om te shoppen en te zuipen als op seksueel gebied.
Het feest op Zandvoort en het kampioenschap van Max (waar Hamilton ook zijn donkere kant niet kon verbergen en vele BNers zich van hun slechtste kant lieten zien). Prachtige resultaten op de olympische spelen vooral door Sifan Hassan. Succes van de voetbalclubs in Europa (waar “supporters” hun donkere kant niet konden verbergen), veel meer moois is er niet meer te verzinnen.
Volgend jaar dus maar weer meer aandacht geven aan de sportpagina’s in de krant, want daar staat wat de mens heeft gepresteerd. De overige pagina’s staan vol met het falen van de mens.

Laten we hopen dat 2022 wél verbetering gaat brengen.

De beste wensen!

Schrijf als eerde een reactie