Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 49 2022


De afgelopen week stond in het teken van #voetbal, maar daar zijn andere media voor toch? Uithuilen en weer doorgaan maar.
In dit blog gaat het over #Megan, het antiek begrip #koningshuis, het gebrek aan #tolerantie door de #moraalpolitie, het #koloniale verleden, #excuses #Extreem #rechts en tot slot een #citaat dat eigenlijk bovenaan had moeten staan.

Megan en Herrie

Hoezee! De trailer van de docu van Harrie (prins van iets) en Megan (een van de twee redenen om naar Suits te kijken) belooft heel wat! “The Firm” een bolwerk uit oude tijden gaat wankelen, ze denkt het journaille. En dat blijkt ook, toestemming van oma om te mogen trouwen met iemand die voldoet aan de regels die 800 jaar geleden verzonnen zijn. Discriminatie in alle geledingen. Totale controle door The Queen. Protocol gaat boven menselijkheid.
En natuurlijk zijn koningshuizen fossielen van oude tijden en passen ze niet in een moderne democratie. De absolute macht over een volk en in England ook nog eens het geloof zien we alleen maar in landen waar we vanuit de dominante westen, wat zeker niet zonder zonden is, dagelijks verwijtend naar wijzen.

Moraalpolitie.

Een servies met daarop een lachende Anne Frank is door de moraalpolitie in de ban gedaan. De fabrikant heeft het meteen uit de handel gehaald. Heeft Anne Frank nooit gelachen? Als ik het dagboek lees in tegendeel. Ze was een vrolijk en levenslustig meisje. Waarom haar dan niet als zodanig uitbeelden?
Dat Iran de moraalpolitie wil afschaffen wordt terecht toegejuicht, terwijl hun de terreur hier juist kafkaiaanse vormen aan gaat nemen.

Bio

De vaste, niet van de linkse moraal vrije columnist van het Brabants Dagblad zit, zo schrijft hij, in gewetensnood. Hij wil heel gezond een komkommer kopen maar ziet dat de biologische in plastic is verpakt en de niet biologische niet. Paniek! Want koopt hij het puur Nederlandse product dan is er misschien wel kunstmest en een bestrijdingsmiddel gebruikt en de biologische is import en dus kan het in een vliegmasjien of erger nog in een boot hebben gezeten en dat ding zit ook nog eens in plastic verpakt!
Als je zo leeft dan ren je vliegensvlug naar antidepressiva en die komen weer van de zo gehate farmaceutische industrie en de zwaar onderbezette GGZ!
Idealisme is toch echt iets om je leven tot een hel te worden, dat is een keuze, maar val daar andere mensen niet mee lastig!

Koningshuis

Willempie wil een onderzoek laten doen naar het koloniale verleden van zijn familie. “Beetje dom” zou Max zeggen lijkt me. Want de geschiedenis van de Oranjes als gekenmerkt worden door vreemdgaan, corruptie, machtsmisbruik, onderdrukking van de “niet Hollanden” in ons land, foltering, moord en doodslag. Zo’n beetje de doorsnee hobby’s van vorsten eigenlijk.
Wellicht dat hij tot de conclusie komt dat het beter is te stoppen met de monarchie, maar ja, een luxe leventje opgeven is niet makkelijk.

Extreem rechts

Extreem rechts worden ze steeds genoemd, maar vaak zijn het nationalisten die hechten aan volk en vaderland. Iets wat we met zijn allen, nou ja, een paar niet, doen als het over voetbal gaat.
In Duitsland, waar der Kaizer verder gaat dan Beckenbauer, had een groepje nationalisten het idee opgevat, zo wordt beweerd, om het parlement te bestormen en de macht te grijpen en een prins uit hun midden tot keizer te benoemen. Complete waanzin natuurlijk om te denken dat dat kan, want met 52 man kun je zelfs een groepje van een paar honderd politici niet aan.
Maar waarom noemen de media alles wat politiek niet echt deugt steeds rechts terwijl de geschiedenis steeds laat zien dat staatsgrepen door linkse types zoals Mao, Stalin, Lenin, Castro gepleegd worden?
Waarom meteen een stempel van rechts op populisten zetten terwijl het vaak partijtjes zijn met een zeer links gedachtengoed? Een gedachtengoed dat een mix is van socialisme en nationalisme, nationaal socialisme, inderdaad!
Waarom wordt er niet nagedacht waarom ze ineens op komen veel aanhang hebben. Iedere reactie heeft immers een actie als trigger.

Excuses

Stel iemand vindt dat ik hem/haar wat heb aangedaan en excuses wil. Stel dat ik bereid ben excuses te maken en dat we dan met elkaar af gaan spreken wanneer ik wat ga zeggen. Dat moment is over een maand of zeven. Dan verklaar je ons toch voor gek?
Nu is er dus zo’n afspraak gemaakt tussen de overheid en een aantal groepen mensen die weten (en vaak denken) dat ze afstammen van slaafgemaakten (ook weer zo’n moralistisch politiek correct woordje) misdrijven die jaren geleden zijn gepleegd door een beperkt aantal voornamelijk Amsterdamse families, terwijl mijn voorouders druk waren met de opbouw van boerenbedrijven die nu door activisten kapot gemaakt worden.
En ze hebben een vinger gekregen, maar ze willen meer. Natuurlijk geld, veel geld, maar ook diverse verboden voor blanke mensen zoals het dragen van dreadlocks en het strafbaar stellen van het N=-Woord”. Hoe heet dat ook weer mensen op basis van huidskleur dingen verbieden?
Gaat Nederland over 150 jaar als eindelijk erkend wordt dat de stikstof kruistocht alleen maar te doen was om de slacht van ohhhh zo zielige beesten te stoppen ook excuses aanbieden?

Om over na te denken.

Tolerantie betekent juist het verdragen van verschil.
(emeritus-hoogleraar bestuurskunde Paul Frissen)

Schrijf als eerde een reactie