Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 50 2022

Deze week werd er een en ander bekend over de moraal binnen de overheden. #Racisme, #liegen, # corruptie. Een paar gevallen kwamen aan het licht. Het topje van de ijsberg? Mijn ervaring in de politiek en de overheid zegt van niet.
Het #WK liep af met een schitterende finale en de #dubbele #moraal domineerde het nieuws weer.
Tot slot wat #stellingen om over na te denken.

Buitenlandse Zaken

Racisme, discriminatie schijnen deel uit te maken van het visitekaartje van dit ministerie. Doet me denken aan enkele decennia geleden toen ik een klusje bij een onderdeel van dat ministerie, dat vrijwilligers in ontwikkelingsgebieden hoorde te ondersteunen. Woke was nog geen terreur geworden dus “neger” kon nog wel, maar het andere n-woord, de verbastering van het engelse woordje vloog daar met enige regelmaat over de tafel. Ik sprak leidinggevende daarop aan, dat het echt niet kon. “als je je opdracht wilt houden, dan zou ik niet zo tegen me praten” beet ze me toe. Dus maar een stapje hoger gegaan en daar kreeg ik te horen dat ze een goede manager was en dat ik beter niet kon zeuren.
Mijn intermediair gebeld en gezegd dat ik daar meteen stopte. Even later belde ze, schold me vol, althans, dat probeerde ze, want ik hing op.
Eerder maakte ik vergelijkbare zaken mee binnen LNV, waar intimidatie heel normaal was, tot de minister en staatssecretaris toe.

Corruptie

Een bedrag van tenminste zeshonderdduizend euro in contanten. “Papa wil je dat even verstoppen”. Helaas viel papa door de mand. Tenminste drie leden van het Europees parlement, sociaal democraten, worden verdacht van corruptie. Foei roept iedereen in koor. Hoeveel er in paniek hun bankzaken aan het opschonen zijn weten we niet. Maar het zullen er wel meer dan drie zijn.
Veel parlementariers schamen zich er ook niet voor om in ruil voor een leuk baantje een gewenste mening te verkondigen? Ik hoorde ze ooit zeggen dat de Balkende Norm niets meer was dan een investering in een mooie loopbaan.

Liegen

Een aantal hoge ambtenaren van de belastingdienst schijnen gelogen te hebben tijdens de onderzoek naar de toeslagen affaire. Slecht getraind dus, want je moet je dan beroepen op het gebrek aan een actieve herinnering.
Als wij vergeten een komma te zetten bij de aangifte wordt je al snel op de fraudelijst gezet. De jongens zullen we weer door gaan stromen naar leuke functies elders bij de overheid.

De boerka en het stringetje

Een column van Sjoerd Mossouw in het BD van vrijdag 16 december.

(https://krant.bd.nl/titles/brabantsdagblad/6208/publications/16138/articles/1732088/21/1)

“Het blijft steeds weer een fascinerend contrast, de ene wereld en de andere, samen in één en hetzelfde blikveld. Het is hier geen toevallige momentopname bovendien. Op welke strandboulevard in Doha je ook loopt, gesluierde of volledig bedekte vrouwen zijn er meestal in de meerderheid, maar net zo goed lopen er meiden uit Casablanca, Vancouver of Mexico City tussendoor, in jurkjes of in naveltruitjes. Iets verderop: een Braziliaanse vrouw van een jaar of zestig, achteloos in haar bikini en op teenslippers.”….

“Het maakt Qatar tot een schizofreen, wezenloos landje waar stringetjes worden gedoogd tussen de boerka's, bovenal omdat het nu eenmaal geld oplevert.”

Dus is een land waar een cultuur van verdraagzaamheid heerst, waar je  gewoon kun zijn wie je bent beter dan ons landje waar de dubbele moraal hoogtij viert en het ene na het andere vooroordeel juichend wordt onthaald? Een land waar de de SGP even verwijtend aankijken maar niet cancelen omdat de aanhangers een homoseksueel lid de dood toe wensen. Waar iedereen die een door de moralisten verzonnen grens overschrijdt meteen wordt gecanceld en kapot gemaakt.

Vuurwerk

De eerste slachtoffers zijn, ruim voor Nieuwjaar al weer gevallen. Hoofzakelijk kinderen die god weet hoe aan het meest destructieve vuurwerk weten te komen.
Diep triest dat #Lidl, dat beweert duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan, deze rommel, ver voor de tijd dat het wettelijk is toegestaan, open en bloot in de winkel heeft liggen. Ja, lichte categorie, maar wel in staat om zware brandwonden te veroorzaken.
Maar het is handel denken ze bij Lidl dat meer geeft om omzet dan om mensen.

Dubbele moraal.

De HEMA, bekend van de stroopwafel en rookworst, verkoopt ook seksspeeltjes. Eerder deed het Kruitvat, de winkel waar volgens Revlon al eerder hoop werd verkocht doet het. En de moralisten staan weer in vuur en vlam. Cancelen de rookworst! Want die is ook nog een vet, zoet en zout en, wat nog erger is, er zit vlees in!
Twee seconderen later staan ze klaar om naar Qatar te wijzen omdat daar geen vrije seks is.
Wie kan het nog volgen allemaal?
BTW, de meeste speeltjes zijn aan vrouwen verkocht.

En op het einde…

Heeft Argentinië gewonnen. Infantino kan gelukkig gaan slapen en zijn geld tellen. Messi kan met pensioen en Mbappé de beste van de wereld worden en de aanhangers van de dubbele moraal een nieuw slachtoffer zoeken.

Stellingen

Marokkaans voetbal is slecht voor het milieu.
Grensoverschrijdend gedrag is vaak een gevolg van grensverleggend gedrag.
Binnen het moralisme is het niet meer gewenst om mensen kaal te noemen, we moeten het over een kapper-beperking gaan hebben.
Suriname moet over 150 jaar excuses maken over het gezeur over excuses voor het slavernij verleden.

Schrijf als eerde een reactie