Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 51 2022

De week van de #Zeurterreur kunnen we wel zeggen. Eerst was #Messi aan de beurt en daarna begon het gezeur over  #excuses. Na lang zeuren kwam er een #biodiversiteit akkoord dat wel weer stof is voor veel gezeur. Zeuren over #kerst gaat met name over overconsumptie en dat #gourmet slecht is voor de papagaai.

Mantel

Messi kreeg bij de prijsuitreiking van het WK een prachtige zwarte mantel omgehangen, een van de grootste, zo niet de hoogste eer die emir iemand kan betonen. En natuurlijk schoot de moraal weer in zijn bekende pavlov reactie of dwangneurose.
Wanneer gaan ze eens zien dat tolerantie gaat over het waarderen van anderen, ook als ze een andere cultuur hebben. Het gezeur van de #klimaatklever leverde een woord van het jaar op en een recordwinst bij Bisonkit.

Excuses

Het zal over enkele jaren wel een soap op Netflix worden waar de wereld met een mengelmoes van verbazing en verbijstering naar zal kijken. De excuses waarover “we” excuses moeten maken omdat een paar mensen vinden dat de excuses die ze kregen eigenlijk niet de excuses waren die ze wilden krijgen, lees een zak geld.
Natuurlijk is slavernij een misdrijf tegen de menselijkheid en had het nooit mogen gebeuren en had de Staat er niet aan mogen bijdragen. Maar om nu meteen ook alle mensen buiten de randstad “tot-slavenhouder-gemaakte” te maken gaat me te ver. Het was zelfs zo dat veel Brabantse missionarissen streden voor betere omstandigheden en voor bevrijding van “tot slaaf gemaakten”.
Excuses moeten gemaakt worden door de schuldigen, niet door onschuldigen en zeker niet door mensen zoals Peterus Donders die juist streden tegen de slavernij.
En laten we de “heren” Akwasi een Afriyie niet vergeten die in rechte lijn afstammen van Ghanese groothandelaren in  slaven. Die hele stammen gevangen namen en voor veel geld verkochten.

Biodiversiteitsakkoord

In 2030 zou 30% van alle natuurgebieden in de wereld beschermd moeten zijn om de ecosystemen te redden. Daar zullen de Noordzee en het IJsselmeer wel niet bij gaan horen want daar wordt het hele ecosysteem door windmolenparken om zeep geholpen. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat dit vrijwel alle aquatische ecosystemen aan zal tasten.

Klimaatklever

Het woord van het jaar. Te veel eer voor een stel doorgeschoten jongeren die er geen probleem mee hebben cultureel erfgoed te beschadigen door zich met lijm die een oplosmiddel bevat dat honderden keren slechter is voor het milieu dan CO2 en Stikstof samen. Idealisme wordt te snel activisme en daarmee schieten ze hun doel, als ze dat nog wel weten, geheel voorbij.

Kerst

Het feest van de zonnewende van de Kelten of eigenlijk het terugtrekken van de Nijl waardoor de vruchtbare grond in Egypte  weer beschikbaar kwam, is door het ChristenDOM omgetoverd tot de herdenking van de geboorte van een kind dat nooit heeft bestaan, althans niet rond het jaar nul in de jaartelling die naar hem is vernoemd. Een feest dat is verworden tot een vreetpartij van enkele dagen, een feest dat vooraf wordt gegaan door jachten en jagen en opstootjes in winkels.
Maar ja, in deze tijd is feesten het enige wat nog echt telt toch?
En blijkbaar horen ook steek- en schietpartijen bij de kerstgedachte, net als onder invloed van alcohol als een waanzinnige gaan autorijden.
Maar ja, ik zal ook wel een zeurpiet zijn….

(Zeur)Pietje Bel

Een leuke kinderfilm die nauwlettend door de censuur van de zeurterreur bekeken is. En jawel. Pietje wordt even bij de schouder gegrepen door een leerkracht en vermanend toegesproken! Het schijnt dat er tere zieltjes zijn die daar nachten lang over dromen en daar een trauma van oplopen! Dus klaagt een zeurterrorist bij de filmkeuring dat de film geweld kent en dus het stempel 12 jaar en ouder moet krijgen! En de filmkering vertoont de Pavlov reactie van de overheid en doet dat meteen.

Beste mensen, ik kreeg nachtmerries van Aart Staart die Sesamstraat kapot maakte! Meteen van de buis halen dus! Zeker nu Bert en Ernie van de mannenliefde zijn wat in de Biblebelt nog minder wordt geaccepteerd dan in Qatar.
Bij Mathilda wordt door de enge juf een kind door de lucht geslingerd, dat is minimaal 18+ net als Pipi Langkous die zeerovers in de pan hakt en een paard mishandeld door erop te rijden!

Waar gaan we heen met de wereld?

Schrijf als eerde een reactie