Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 52 2022

Deze week de beste #wensen, goede #voornemens, de t#op2000, #vuurwerk en #ongehoorzaamheid. Over #Ongehoord Nederland en de moraal van de #NPO, het verval van de #democratie en een quote van #Toon Hermans.


Dat was het jaar dan. Het jaar waarin we (een beetje) afscheid namen van corona en Van Gaal. Het jaar waarin de dictatuur van woke en de dubbele moraal verder de macht greep, net als de wetteloosheid onder de pubers die uit de kleine criminaliteit stapten en er lustig op los schoten en staken. Het jaar waarin Matthijs van Nieuwkerk samen met veel andere BNers van zijn voetstuk viel vooral omdat de ongeschreven wetten scherpere grenzen kregen van doorgeschoten moralisten.

Goede voornemens.

Een van de domme tradities rond de jaarwisseling, de goede voornemens. Stoppen met roken (90% start binnen een maand weer met roken), gaan sporten (sportscholen verdienen het meeste aan slapende abonnementen), gezonder leven (niemand weet wat echt gezond is en de hamburger is machtig). Ik heb maar een voornemen, dat ik geen voornemens maak. Ik ben nooit gestopt met roken, maar pak al 46 jaar de volgende sigaret niet. Ik heb plezier in spinnen en kruip drie keer per week met plezier op de spinningbike en doe binnen de stad alles op de fiets (zolang het kan met de snel verergergende heup artrose (ik hoop ergen dit jaar een nieuwe heup te krijgen).Gezond leven is vooral genieten van de jaren die resten en dat doe ik volop.
Dus mensen, leef gewoon, niet alsof het je laatste dag is, want die dag zit meestal vol met spijt om wat je niet hebt gedaan.

Top 2000

Na de top 4000 op Radio 10 was het de week van de Top 2000 bij de NPO. Leuk voor een aantal herinneringen aan de tijd dat muziek nog muziek was en geen wanhopig gekreun of geschreeuw of het snel opzeggen van een rijmpje waarin moord en doodslag worden verheerlijkt.
De Top 2000 is ook voor veel mensen weer een gelegenheid om op TV te komen. Ben je blij eindelijk van Matthijs af te zijn staat er iedere minuut wel een of ander figuur zonder figuur druk te doen voor de camera’s van het Top2000 café. Anderen proberen vanuit huis aandacht te trekken en daarbij berichtjes te sturen “La me ijdelijk ook is op TV zien!” waarmee ineens hun geletterdheid bekend wordt voor iedereen die kijkt. Diepte punt was bericht waarin een meid haar moeder via het scherm zegt spijt te hebben en te vragen of het zo weer goed is. Pak de fiets, ga naar je moeder met een bos bloemen en biedt daar je excuses aan trut!

Vuurwerk.

Hoe is € 110.000.000 aan vuurwerk te verklaren als “energiearmoede” het woord van het jaar is?
Trots loopt een man met een winkelwagen vol milieuschade naar de auto op de voet gevolgd door een jochie van pakweg zes jaar. “Voor € 6000,-- aan vuurwerk” zegt hij trots voor de camera van RTL. Twee minuten later een vrouw versiert met een paar honderd euro aan tattoos die klaagt dat de verwarming op 19 wel erg koud is.
Dat is de armoede in Nederland in twee voorbeelden, geld uitgeven aan nutteloze zaken.
Ondertussen werd het vuurwerkverbod massaal overtreden, waren er overal incidenten en hadden de ziekenhuizen het drukker dan ooit. Trots melden gemeentes dat het experiment van vuurwerkverboden echt heeft gewerkt want er waren geen zware opstootjes. Dat wil zeggen crisis in het oogziekenhuis, tenminste drie kinderen die zonder vingers de rest van hun leven moeten zien door te komen, tientallen agenten met verwondingen en gehoorschade, afgebrande gebouwen en auto’s, vluchtelingen die hun trauma’s geactiveerd zagen en honderden dieren die een trauma opliepen,
Wie stopt deze waanzin?

Ongehoord!

Ongehoord Nederland krijgt op zijn donder van de NPO omdat ze in een uitzending mishandeling door donkere mensen lieten zien en daarbij het “N” woord gebruikten. Dat zou tegen de waarden en normen van de NPO zijn.
Het is dus duidelijk dat de NPO, waar honderden meldingen over grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik de rond doen, meent de moraal van ons land te kunnen bepalen die de regels naar genoegen aanpast om mensen die een ander wereldbeeld hebben (hoe vervelend ook) maar de mond te snoeren.
De dubbele moraal viert weer hoogtij, alles mag als het maar binnen de regels van de NPO past.

Pele

Was hij de grootste aller tijden? Daar verschillen de meningen over. Zelf vond ik Garrincha, de aanvaller met een o-been en een x-been, waarbij het linkerbeen ook nog eens zes centimeter korter was dan het andere, een betere voetballer. Door zijn “beperking” kon hij ballen het meest vreemde effect meegeven. Hij won in zijn eentje, toen Pele geblesseerd was het WK van 1962.
Pele was een groot voetballer en zal bij de vele liefhebbers van het spel in gedachten doorleven. Een icoon die voetbal moderniseerde en er een wereldsport van maakte.

Democratie?

We leven, zo wordt beweerd, in een democratisch land. Dat zou betekenen dat het volk regeert, demos cratein, wat is vertaald naar een vertegenwoordigde democratie waarbij gekozen volksvertegenwoordigers ons zouden moeten vertegenwoordigen. Daar gaat het dus al fout, want de meeste vertegenwoordigers hebben geen actieve herinnering meer aan hun beloftes zodra de zetel is gewaarborgd.
Nu is basis van de staat de trias politica, de scheiding tussen de wetgevende macht, de controlerende macht en de rechterlijke macht. En daar gaat het dus echt mis. Ieder democratisch genomen besluit dat met name linkse activisten niet aanstaat wordt meteen aangevochten bij een rechter die er maar al te graag een streep door zet.
Waar is de democratie gebleven?

Van Toon

De roem van mensen is slechts schijn, je kunt enkel groot zijn in het klein.


Laat dit het jaar van bescheidenheid en tevredenheid met wat we hebben worden. Laten we stoppen met pochen op de socials en het ziekelijk dwangmatig liken van berichten die alleen maar geplaatst zijn om likes te krijgen.

1 Reacties

Beste Ad,
Met interesse lees ik jou bijdrages op LinkedIn, niet dat ik het altijd hiermee eens ben, maar dat hoeft ook niet. Verder heb ik jou interessante memories bekeken, aangezien mijn nieuwsgierigheid vaak onbegrensd is. Wat de muziek keuze betreft, deze beide zijn ook een van mijn favorieten.
Wens jou een gezond en voorspoedig 2023,
Ad Roest

Antwoord Deel