Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 19 2023

Deze week het waanidee rond #humor van pubers en pre-pubers. Het eeuwige gezeur van de #klaaggeneratie, nu weer rond studeren. Toch nog even het #songfestival en een andere #liedjesprogramma. Natuurlijk waren er weer #deskundigen die #paniek willen zaaien. Dan was er nog iets met een #badpak dat niets onthulde maar tot veel gezeik leidde.
Tot slot een #parabel, of noem het een mopje met een lesje (als de stress van leren u niet teveel is geworden).
Het was de week van de uroloog met het bordje “Toen pissen plassen werd, is het #gezeik begonnen” in de praktijk.

Humor?

Kinderen bellen 112 en melden dat ze gezien hebben dat een scooterrijder iemand vanaf een hoge brug in het water duwde. De man zat op de rand, gaat het verhaal.
Het was een grapje vertelden ze enkele dagen later nadat tientallen hulpverleners uren in de weer zijn geweest.
125 “Supporters” van AZ zingen antisemitische liedjes twee dagen na 4 mei. Ook dat vinden de jongere generaties echt om je te bescheuren toch?
Een stuk of wat opgeschoten pubers mishandelen een man en duwen hem voor de grap op het spoor. LACHUUUUH!
Na 20 keer een bon voor gevaarlijk rijden en het maken van weelies de 21e keer een bon. Echt humor vond de motoridioot.
Zo maar een paar dieptepunten van de week.

Klaaggeneratie

Wat hebben de studenten het toch zwaar (vinden ze zelf). Genoeg punten halen om het eerste jaar te halen schijnt voor veel studenten te veel te zijn. Een student klaagde openbaar op de televisie dat hij door de stress niet eens iedere dag naar de kroeg kon!
Dus grijpt D66 minister Dijkgraaf in, het puntensysteem wordt makkelijker en niet een beetje, nee de eis wordt gehalveerd! Studentenclub LAKS (hoe verzinnen ze het!) is blij. En D66 laat weer eens zien dapper bezig te zijn met de versofting, het kweken van weer een verloren generatie.
Ik ben ook blij, want ik ben met pensioen! Want dan krijg ik niet te maken met nieuwe werknemers die de hele dag in de stress zitten omdat ze deadlines moeten halen en dan komen zeuren of de deadline niet (opnieuw) kan worden verplaatst.
En nu klagen ze weer dat de exameregeling rond corona terug moet komen dan hebben ze meer herkansingen! En dat het zo storend was dat de docent een rammelende maag had!  En zo gaat het maar door met de zeur-generatie!
Kun je de stress van doelstellingen niet aan, wordt politicus of ambtenaar, maar in het echte bedrijfsleven hebben we niks aan je!
Ga gewoon studeren in plaats van klagen, deed ik vroeger ook en ik had een mooie loopbaan en wist problemen te tackelen. En nooit een herkansing nodig gehad met 34 vakken in het gymnasium.

Songfestival

Niet mijn favoriete programma, wil ik idioot aangeklede mensen vals horen zingen ga ik wel naar de kroeg, maar blijkbaar hadden we twee figuren zonder stem gestuurd en die hebben de voorronde, die heel sjiek “halve finale” werd genoemd, niet overleefd!
De wereld is te klein en veel “deskundigen” overstromen de talkshows om hun mening te geven, een mening die vaak nog valser is dan het gezang van het duootje.
Och, regenachtig weer, hebben we weer iets om over te zeiken samen.

Paniek

Trouw kopt op 10 maart 2022 dat de binnenwateren in decennia niet zo schoon zijn geweest. Op 12 mei 2023 gaan we bijna dood als we water drinken. En natuurlijk ligt het aan…de boeren!
Nu kan ik begrijpen dat er via de rivieren heel wat rommel wordt geïmporteerd uit onze buurlanden en dat daar best wat aan gedaan moet worden, maar de eeuwige paniekzaaierij door kabouters in Brussel (hoe schoon is de Maas?) gaat toch behoorlijk vervelen.
Wellicht dat Timmermans eens met Gert moet gaan bellen voor een rolletje bij Kabouter Plop.

Secret Duets

Op donderdag dood ik de laatste uurtjes van de dag met het kijken naar Secret Duets. Beetje een guilty pleasure  In dat programma zingen bekende Nederlanders (de meeste ken ik niet) een duet met een andere BNer (die ik ook zelden ken) die verstopt staat achter een muur. En de BNers moeten dan raden wie het is.
De vorige week stond Ernst Daniel Smid, die lijd aan Parkinson maar door een ingreep die ziekte onder controle heeft aan de andere kant van de muur. En ja, sinds ik emoties heb schieten de ogen snel vol, ook toen.
Deze week was de verrassing Wieteke van Dort, voor de klaaggeneratie onbekend, maar die bij ons, de protestgeneratie, warme gevoelens oproept door haar creatie Tante Lien. Het was waar vechten tegen de tranen.
Niet alles op de TV is bagger.

Badpak

Een royal in een badpak en de wereld is te klein. Over gezeik gesproken. Hebben we eindelijk een royal die zich als gewoon mens zonder sterallures beweegt en de “deskundigen” buitelen weer over elkaar heen of het wel kan dat ze op TV in een (saai) badpak te zien was. Hoe zou Angela de Jong er in badpak uitzien? Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken!

Parabel

Er zitten twee eieren in een pan water, het water begint te koken. Zegt het ene ei “Het wordt zo heet, ik wil eruit” Zegt het andere ei “Niet zeuren, daar wordt je hard van!”
We zitten met de klaaggeneratie opgescheept, zie eerder in dit stukje, maar behalve met een overdaad aan zelfbeklag en medelijden lopen ze ook over van valse emoties. Melk drinken is zo zielig voor de koe, want die moeten kalveren krijgen en dat geruk aan die spenen zal toch wel zeer doen! Eitje bij het ontbijtje, gemaakt door mama, want het bedje is warm, zielig voor de kip, moet je voorstellen wat het kost zo’n ding uit te persen.
Een balletje gehakt, een lapje van de koe, zo zielig voor die beesten dat ze worden dood gemaakt. De meeste vegans hebben dit soort argumenten blijkt die ze dan herformuleren als “gezond”.
Wat zullen ze klagen als ze later met kanker aan het spijsverteringskanaal de kosten van de zorg late exploderen…

Schrijf als eerde een reactie