Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 50 2023

Deze week werd de onbekende #Joost #Klein uitverkoren om deel te nemen aan het #songfestival. De #terreurdreiging is toegenomen en de #mierenzoete kerstcommercials nemen weer veel reclametijd in beslag. @Timmermans liet de zoveelste keer zien dat hij niet meer zo goed is in verhalen vertellen en de #bureaucraten lieten weer eens zien weinig kennis te hebben van topografie.
Na al die ergernissen dus maar een nieuw item #onzinnetjes.

Joost Klein

“Who the fuck is Joost Klein” riep half Nederland die niet een groot deel van de dag verspilt aan kijken naar TikTok. “Wat leuk Joost Klein” riepen honderden pubermeisjes die hun halve dag genieten van TikTok. Fijn Joost Klein, dacht Xi die aandachtig het gedrag van het gehate Westen op TikTok volgt (is dat wel waar?). “Hé, die kennen we ergens van” dachten wij, oudere jongeren, die via downloads de enige echt leuke versie van de Slimste Mens (ter wereld) volgen, want daar schitterde deze jongen dit seizoen (net als de hilarische Soundos, maar dat terzijde).
Vreemd figuur dachten we, hij beweerde geen huis te hebben en op straat te slapen, daar zagen we bij de aandachtsgolf van de week overigens niets van.
Nee, het is niet onze soort muziek, we vinden het, verwend als we zijn tijdens de jaren ’70, toen de ouders van Joost niet eens geboren waren (denk ik) maar herrie en vreemd.
Maar toch, die jongen blijkt een briljant strateeg te zijn en het zou me niet verbazen als hij ons een stevig gaat verrassen. We lezen het wel in de krant, want het songfestival uitkijken, nee, verspilling van tijd.
En je kon er op wachten natuurlijk want de moraalpolitie, die blijkbaar beschikt over zeeën van tijd, wist binnen een paar uur weer een filmpje te vinden waarin Joost een liedje ten gehore bracht over Russische vrouwen en meteen de link legde met Oekraïne.
Weer een klein land groot in is, zeuren en zaniken.

Terreurdreiging

Wat iedereen die meer dan drie seconden na kan denken weken geleden al wist is nu ook doorgedrongen bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid! Er is een serieuze kans op terreur!
Dat kon je op je klompen aanvoelen toch? Want de haat van bepaalde moslim groeperingen tegen het voornamelijk christelijke westen kent geen grenzen, letterlijk en figuurlijk.
Natuurlijk werd meteen Colijn weer geciteerd, dat we gerust kunnen gaan slapen en dat kunnen we in het immer gezellige Brabant zeker, want als er iets gebeurt dan is de kans in de vrijstaat Amsterdam natuurlijk het grootste gevolgd door de rest van de randstad.

Mierenzoet

Ze zijn er weer, de mierenzoete kerstcommercials, vooral van de supermarkten. En eerlijk is eerlijk, dit jaar zijn ze (tot op heden) beroerd slecht. Vooral de Duitse ketens blinken uit, met als absoluut dieptepunt de Aldi, die rookworst aanbeveelt voor kerst. Hoe diep kun je zakken! Lidl komt met een ietswat vreemd verhaal over een diertje dat met een knuffel de halve wereld over reist om uit te komen bij een huis dat op de fiets makkelijk te bereiken was. AH doet het wat beter, dit keer geen hamsters die eenzaam zijn en dan een vriendje krijgen maar iets met een boksschool, terwijl de Plus, die meestal een goede tranentrekker had, het nu doet met twee bebaarde mannen op leeftijd die elkaar vinden met een zelf gebakken varkenshaas.
Nee, er zijn betere jaren geweest. Maar gelukkig geen gejank van Maria Herrie op de achtergrond.

Timmermans

Wat een figuur is dat toch, een standbeeld van de dikgegeten havermelkelite, die maar niet in staat is de wens van de maatschappij, die veroorzaakt is door het totaal negeren van deze maatschappij door zijn klimaatactivistische clubje, te accepteren.
Komt die man met een verhaaltje in de tweede kamer over een haai uit Finding  Nemo dat kant nog wal raakt en vol gemene aannames zit. De haai die vegan is geworden en als hij ineens bloed ruikt toch weer de gewone vleeseten wordt dus. Fransje vergeet nu in zijn teleurstelling alle mooie woorden die hij ooit sprak over verbinden, respect voor elkaar,  elkaar begrijpen, de mooie filosofie die ook zo kenmerken was voor het socialisme, voordat de PvdA die gedachten te grabbel gooide en ging luisteren naar activisten met verzonnen verhaaltjes die erop gericht waren en zijn om ons van onszelf te doen vervreemden en te gaan leven volgens hun stelregels.
De man die  ooit een mooie verhaal vertelde bij de NH17 is totaal de weg kwijt.
En ja Frans, Wilders is  zo gehaaid dat je dit verhaal nog vele malen terug krijgt. Get a life, ga rusten in je riante villa en lekker rondvliegen naar de alte kameraden. Neem een stevig biefstuk, is goed voor het ouder wordende lichaam vanwege het ijzer en vitamine D.

Atlas

Hoe goed de Hollanden de rest van het land, de provincieen, de interne kolonieen, het boerenland, kennen werd weer eens duidelijk toen een kaart van Nederland werd getoond waarop Breda en Tilburg van plaats werden gewisseld en enkele Zeeuwse plaatsen ook niet echt juist waren ingetekend.
Of was net misschien toch de burgemeester van Breda die dacht dat hij dan eindelijk met WillemII een succesvolle club binnen de stadgrenzen zou krijgen?

Onzinnetjes

Waarom moet dat repareren van bruggen en viaducten zo lang duren? Neem gewoon viaducttape!

We zijn tegen roken maar legaliseren de teelt van weed? Hoe gebruik je dat straks dan?

Ik heb altijd al geschiedenis schrijven. Bij deze



Schrijf als eerde een reactie