Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 15 2024

Deze week #antisemitisme en vermeend #racisme en de aanval van #iran op Israel.
Uiteraard #rechtvoorzijnJaap en de #kreetvandeweek.

Antisemitisme

Nog nooit was het antisemitisme zo hoog in Nederland (en waarschijnlijk de wereld). De oorlog in Gaza, die begon met een laffe en terroristische aanval van Hamas, heeft daar uiteraard een grote rol in. En ik kan me maar niet aan de indruk onttrekken dat dit juist de bedoeling was van de Islamitische Jihad. De haat tegen Israël en het jodendom vergroten. Veel mensen werken ook hard mee aan deze opzet door te pas en te onpas hun ongenoegen en haat tegen Israël te uiten, tot in de tweede kamer toe. Mijn gedachten gaan dan ook een kleine honderd jaar terug toen de Nazi’s de kristalnacht organiseerden om zo de Jodenhaat een zetje te geven. Want de bedoelingen van de jihad, aangespoord en gesponsord door Teheran is duidelijk, al wil niet iedereen dat zien. De mensen lopen liever met de massa mee dan even door te denken.

Johan Derksen

Hij heeft het weer geflikt, een mening verkondigd waar de mensen die zeggen nooit naar VI te kijken, meteen van op de achterste benen gingen staan. Voor de mensen die, net als ik, ook niet kijken, blijkbaar heeft hij van een donkere man die als kind is geadopteerd door Friese mensen gezegd dat hij geen echte Fries is. En dat vinden ze racisme blijkbaar. Ik vind het eigenlijk gewoon Derksen-haat.
Nu heb ik aan de kant van mijn vrouw Friese familie en die hebben er toch het handje van om nogal strenge normen te hebben om je Fries te mogen noemen. Zijn dan alle Friezen racist?
Ze beroepen zich op de uitspraak van een oude Friese verzetsheld, Grutte Pier, die stelde dat iedereen die dit zinnetje “Bûter, brea en brune sûker  wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries”. En de betreffende politicus kan, zo blijkt uit zijn reactie, dat zinnetje wel zeggen.

Iran

Ik gaf het al aan in het eerste onderwerp van deze week en sneller dan ik gedacht had gebeurde het ook.
Na een generale en succesvolle repetitie door het door Iran ondersteunde Hamas, wat het antisemitische sentiment op de hele wereld behoorlijk verhoogde vond Iran het tijd worden om zelf een laffe aanval te plegen op Israël. Gelukkig wist de Iron Dome, het afweerschild van Israël de aanval te neutraliseren, maar de kans dat dit conflict, verder uit de hand loopt is levensgroot. Want Iran wil meer dan alleen Israël vernietigen, ook het gehate  westen moet zich opmaken voor serieuze aanvallen door terreurcellen die overal in de wereld en, Moskou liet het zien, niet alleen in het westen, klaar staan om op bevel van de bebaarde leiders in Teheran toe te slaan.
En wij maar denken dat Poetin het gevaar is, dat mannetje stelt niets voor ten opzichte van het grote plan van Teheran vrees ik.

Recht voor zijn Jaap

Waar is de humor in commercials gebleven vraagt Jaap zich af. Lees het hier>>


Kreet van de week

Het positieve overwint het negatieve, moed overwint vrees, geduld overwint woede en ergernis. Liefde overwint haat.
Swami Sivananda Sarasvati

Schrijf als eerde een reactie