Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 16 2024

Deze week #prinsjesdag nieuwe stijl, het #binnehof #kweekvlees en de bewuste (?) verspreking van #Timmermans.
Uiteraard #rechtvoorzijnJaap en de #kreetvande week.

Prinsjesdag.

Nu het aantal mensjes met een vlaggetje, een hoedje en een toeter de jaarlijkse processie in Den Haag, waar het resultaat van de erfmacht wordt getoond, afneemt, komt de overheid met plannen om prinsjesdag aantrekkelijker te maken. Wat die plannen zijn weet niemand. Omdat er geen plannen zijn? Wie iets weet mag het zeggen zeggen ze. Joost Klein? André Hazes? Dan blijven de ouderen zeker weg, althans, de mede-ouderen die ik ken.
Tja, het is een oude traditie met koetsen, eentje minder omdat de zeurterreur een plaatje op de koets toch wel erg koloniaal vond, waarin dan naar de koning en zijn nageslacht kan worden gekeken. Moet dan nog wel? Van mij is dat niet nodig, laat Wilders gewoon de troonrede voorlezen, lijkt me leuk om dan het gezicht van salonsocialist Timmermans te zien. Kortom, stoppen met aapjes kijken en er eens serieuze zaak van maken.

Binnenhof

Een paar weken geleden schreef ik al dat we ons voor moesten bereiden op een nieuwe tegenvaller bij de verbouwing van het binnenhof. En jawel, de berekeningen bleken weer fout te zijn en we gaan richting de twee miljard. Even verderop, in de voormalige Aponrots, waar topambtenaren de grenzen die nu zijn verzonnen dagelijks aan hun laarzen en hakken lapten, proberen vier partijen tot een coalitie te komen, waarbij ze steeds meer te maken krijgen met de miskleunen van het CPB en de spilzucht van het demissionaire kabinet, dat de PVV en BBB verweet “gratis bier” uit te delen door plannen niet door te laten rekenen, maar zelf keer op keer bewijst dat die doorrekeningen niets voorstellen.
Als met al gaat het ons een lieve duit kosten waarvan een kleine vinexwijk had kunnen worden gebouwd, maar ja, wat kan dat Den Haag schelen?

Kweekvlees

Een select groepje heeft het mogen proberen, een worstje van kweekvlees. Dat is vlees dat in een laboratorium is gemaakt vanuit dierlijke stamcellen. En de “deskundigen” zeggen “Het smaakte heerlijk!”. Minder smaak dan een gemalen haver vol smaakversterkers in een jasje van gras zou je ook  niet verwachten eerlijk gezegd. Maar ja, wat betekent het voor al die mensen die vegan zijn, veelal vanuit emotie, het is zo zielig voor de dieren, die zichzelf voor de gek houden door dat gemalen gras met bonen toch gewoon “kipflet” noemen? Wat vinden die er mensen van kweekvlees? Gaan ze weer gezond leven, want als ik de doorsnee vegan aanhanger zie dan denk ik meteen aan een tweederangs hororfilm vol zombies.

Timmermans

Met moeite hees hij zijn impossante lichaam achter de katheter om het restje linkse idealisten toe te spreken. Hij begon met de leugen dat bij een rechts kabinet de mensen in de bijstand, sociale huur, minimumloon en gepensioneerden, precies de mensen die zijn clubje in de steek liet omdat activisten, die de dienst uitmaken binnen GL, klimaat, vleesconsumptie, anti-kapitalisme, roken en lifestyle belangrijker vonden.
En vervolgens sprak hij voor strijdlust "Mensen, onze taak is helder. Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt" wat voor Wilders aanleiding was en is om aangifte te doen wegens bedreiging en ophitsing. Ze kunnen er ook niets meer aan doen, want de democratie heeft besloten dat  links naar de marge is verwezen, gewoon omdat links zich alleen maar druk maakte om de eerder genoemde zaken en de echte problemen waar de mensen mee te maken hebben en hadden politiek correct weglogen.
Dan had meneer ook nog eens het lef om een ultimatum te stellen aan de formatie, waarmee hij ook nog eens de democratie wilde inruilen voor een dictatuur!
Beste meneer Timmerman, ga lekker genieten van de laatste jaren die je resten in je riante villa, ga lekker aan havermelk en veganwijn met de kameraden. Daar heeft het land en het socialisme meer aan.

Recht voor zijn Jaap

Deze keer afko’s, afkortingen zo uw wilt. Lees hier vrdr>>

Kreet van de week

Een echte bedreiging voor een maatschappij vormen niet zij die ze uitbuit of tiranniseert, maar zij die met de modder gooit.

Georges Bernanos

Schrijf als eerde een reactie