Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Week 50 2021

Regeerakkoord

Na vele maanden onderhandelen is het er dan, een regeerakkoord! En hoewel de meeste onderhandelaars, vooral Kaag, zich moeten voelen als Pyrrus na zijn overwinning stonden ze met gespeelde blijheid op het podium een netjes ingestudeerd toneelstukje op te voeren.
Dat er weinig terecht komt van iets van “nieuwe bestuurscultuur” bleek al snel daarna. De reacties van de oppositie dezelfde als de afgelopen decennia, erger nog, zoals ze in de jaren ’80 waren. PvdA prevelde iets over “sociaal”. De SP wist dat de marktwerking in de zorg bleef bestaan (terwijl de zorg juist een door de overheid met communistische precieze geleid wordt en er geen enkele invloed van de klanten is), Wilders riep ook zijn vaste manta en Baudet was zijn waarschijnlijk booster een het regelen en tweets aan het verwijderen.

De corona soap

Dinsdag was er weer een persco (ik doe maar mee met de afkortingen hype) en de kerstvakantie begint een week eerder zodat kinderen elkaar en daarna opa en oma niet kunnen besmetten.
Mopperende leerkrachten en ouders waren het eerste gevolg. Meteen daarna een run op vakanties om lekker op een hoop te zitten in vakantieparken.
Zaterdag weer een persco want er was paniek rond de Omikron variant. Jaap mocht aanschuiven bij Mark en Hugo en het land gaat voor vier weken op slot. Niet het hele land, de grenzen bleven open voor veel landgenoten de aanleiding om virussen naar het buitenland te exporteren en vanuit het buitenland te inporteren.
Mensen blijven toch rare wezens.

Marco Borsato

Na vele roddels en geruchten over vermeend grensoverschrijdend gedrag heeft een jonge vrouw, op aandringen van Telegraaf misdaadverslaggever John van den Heuvel, die ook niet vies is van een beetje aandacht, een aanklacht ingediend wegens aanranding. Het kwam aan het licht toen de moeder van haar ook een grens overschreed door haar dagboeken in te zien.
Hoe betrouwbaar zijn dagboeken van 15 jarige meisjes?
Bij mij ligt er, zoals de trouwe lezer weet, een link tussen teksten en muziek en nu kwam op de ingebouwde playlist “At seventeen” van Janis Ian naar boven, vooral dat ene zinnetje “Inventing lover on the phone”.
Was het geen seksuele fantasie van een pubermeisje, zoals we ook in de dagboeken van Anne Frank zien? De tijd zal het leren.
Maar de politieke correctheid zal zijn werk doen en een keihard oordeel vellen, ook zonder het proces van hoor en wederhoor.

Kerst commercials.

Sky radio, The Christman Station, met alleen maar kerstliedjes, hoef je niet aan te zetten. Radio 10 doet de Top 4000 en dat is beter. Maar aan de commercials op de TV ontkom je niet. Iedere supermarkt haalt weer stevig uit. De droom van Jumbo icoon Frank Lammers is leuk. Plus komt zoals altijd met een mierenzoet verhaaltje vol Bregman indoctrine. Aldi heeft een winkelwagen gedresseerd wat een beetje een vreemd idee is. Topper is zoals zo vaak de Staatsloterij met een zielig koekoekje in een zielige koekoeksklok dat opfleurt als het een lief en mooi koekoekje tegenkomt.
Dieptepunt is Albert Heijn. Die hebben een tijd geleden getracht een gezinnetje te creëren, bestaande uit een vrouw die supermarktmanager zou zijn. Het soort dat mij in ieder geval met een boog rond de winkel zou doen lopen. En nu komen ze met twee hamsters die verliefd zijn en bij elkaar komen. Tranentrekker eerste klas. Maar dan komt het moment dat de oma zegt dat het zo lief is “die Cavia’s”. “Het zijn hamsters” bijt het AH kreng haar moeder toe! Dat is pas een kerstboodschap!

Dode dieren.

Er spoelen steeds meer zeedieren aan op onze kusten. Vaak dieren die van nature niet voorkomen in de Noordzee. Voor biologen een raadsel. Zou het komen door de klimaatverandering? Wat het meest gebruikte smoesje van deze tijd is.
Of het kan komen door de strijd tegen de klimaatverandering, het plaatsen van windmolens in de zee, mag blijkbaar niet worden veronderstelt. Dat de windmolens niet alleen de biotoop van de zee vernielen, maar ook honderden, zo niet duizenden vogels doden en miljoenen insecten, essentieel in de voedselketen van zowel “niet mensen” als mensen.
Wanneer gaan we inzien dat als we het klimaat willen redden we de natuur niet moeten vernietigen. Dat naast mensen ook vele andere levende wezen onze planeet bewonen!

Amalia

De genen van de Oranjes weerhielden onze toekomstige vorstin er niet van de coronaregels eens fors aan haar laarzen te lappen en samen met een stel toekomstige onderdanen haar verjaardag te vieren. Och, normaal puberaal gedrag en gedrag dat ook vaak voorkomt bij de generatie ouders waar Max en Lex bij horen. Gewoon stoppen met dat koningshuis, dan hoeven we daar ook niet meer over te zeuren.

Ed van Thijn

Zondag overleed Ed van Thijn, oud burgemeester van Amsterdam, oud minister en een van de laatste echte socialisten, die leefde voor een ideaal en niet ad-hoc de boodschappen van activisten overnam. Een man die stond voor een respectvolle en fatsoenlijke omgang tussen mensen, een les die velen van hem nu van hem kunnen leren.
Dat hij in de gedachten van iedereen mag voortleven.

Schrijf als eerde een reactie