Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

De wet van Godwin

As an on-line discussion grows longer,

the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.

 

We leven in een in tijd waarin waarden en normen vervagen en soms helemaal lijken te verdwijnen. Steekpartijen tussen pubers halen de krant alleen nog maar als er daadwerkelijk doden vallen. Voetbal wedstrijden ontaarden in ordinaire vechtpartijen tussen straalbezopen en doorgesnoven jongeren (en zo nu en dan een oudere jongere). Twitter is het afvoerputje van frustratie geworden. Overvallen van winkels zijn aan de orde van dag.

De grootste normvervaging is toch wel te vinden binnen de Covid perikelen. Voor een deel door rechts extremisten die de wereld, maar vooral de overheid haten. Zeg maar de Baudisten en Engel-aanbidders, waarvan bekend is dat ze het niet zo nauw nemen met de algemeen aanvaarde normen van een sociale samenleving. Maar heel opvallend ook links zweverige types die geloven in holistische geneeswijzen, druïdes, witte en zwarte heksen en nog meer van die new-age verschijnselen. De types die met die ingebouwd glimlach verhalen over oerkrachten veranderen ineens in keiharde verkondigers van complotten en doemdenkerij.
In de vaak felle discussies op de (a)sociale netwerken komen beide groepen echter samen, want je kunt er vergif op innemen dat binnen vier reacties de verwijzing naar de bezetter van 80 jaar geleden komt. Onderdrukking, beroving van vrijheid, het komt allemaal voorbij.

Wat deze mensen echter niet beseffen dat in de tijd dat mijn vader en opa in het verzet zaten, ze dat juist deden omdat ze door een minderheid werden onderdrukt. En juist dat is nu ook het geval, het is de schreeuwende minderheid van extreem rechtse activisten en wereldvreemde zweverige tiepetjes die de overige 17.000.000 mensen gijzelen.

Schrijf als eerde een reactie
Beoordeling 0.00
Functie Elders
Vorige

Functie Elders

Uit de kast.
Volgende

Uit de kast.

Moraal

Moraal

Jaarwisseling

Jaarwisseling

Wie ben ik

Wie ben ik

De dierenarts (19-10-2020)

De dierenarts (19-10-2020)

Einde jaar en televisie

Einde jaar en televisie

Complot denkers

Complot denkers

Loopbaan

Loopbaan

De Pareto Democratie

De Pareto Democratie

Politieke Correctheid een zegen of een vloek?

Politieke Correctheid een zegen of een vloek?

De elfde van de elfde

De elfde van de elfde