Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Jaarwisseling

Het zit er weer op, de jaarwisseling. De gemeente Tilburg had, heel progressief, want een half jaar geleden waren “we” een GL stad, een algeheel vuurwerkafsteekverbod (hét woord van het jaar!) was afgekondigd. Verkopen van “legaal” vuurwerk mocht dus wel en tevoren was al aangekondigd dat er geen handhaving zou zijn, politie en handhaving had het druk met controleren op poepzakjes en zo nu een dan een oudere op een scootmobiel die de straat schuin overstak te bekeuren. En natuurlijk tussendoor de oliebollenkraam die al 30 jaar op de vaste plek staat sluiten omdat er ergens in een diepe spelonk van het gemeentehuis een document aangaf dat het geen koopzondag was die dag.
Kortom, het was nog minder dan een nanoseconde na middernacht en Tilburg ontplofte dankzij een minderheid die meent dat vuurwerk leuk is. Eigenlijk is dat niet waar, ze waren al dagen tevoren aan het oefenen met allerlei knalvuurwerk dat in Nederland “niet te koop” is.
Duizenden vogels op de vlucht, honderden bos en heibewoners bang en honderden huisdieren in paniek. Wat was het leuk hé! “We hebben er recht op” en geloof me, het waren dit keer niet allemaal PVV stemmers. Nee, ook de man twee huizen verder, die morgen weer bij de sociale dienst met zijn handje op staat en voor meer dan € 2500,-- aan vuurwerk insloeg. Idealen hebben grenzen.

7% van de jaarlijkse uitstoot van fijnstof is er al!

Hele dorpen en stadswijken veranderden in seconden in een war zone, waarin “jongeren” gehuld in het zwart, met bivakmutsen om de puistjes te verstoppen, lekker aan het feesten waren. Daar ging weer een auto in de fik! Gejuich alom! Kijk, een hond, die lust wel een Cobra toch?
Hoogtepunt voor mij waren een paar pre-pubers (12 en 15 jaar!) die het een strak plan vonden om met een tiental literflessen benzine, wat duct tape en een stevig cobra een bom te maken. Goddank dat  de politie ze betrapte voordat een halve wijk in brand ging. Wat overigens wat andere knulletjes bijna lukte met een zelf gefabriceerde lanceerinstallatie. Ik stel creativiteit op prijs, maar dan wel samen met enige gezond verstand.
“Het zijn maar 10 raddraaiers en 20 meelopers” wist een dag later een “deskundige” te oreren. GL Tilburg snapte er niks van, er was toch een oproep gedaan het verbod te respecteren? Terwijl een van de fractieleden voor meer dan € 2000,-- de lucht had laten ingaan.


“Het zijn maar 10 raddraaiers en 20 meelopers” wist een dag later een “deskundige” te oreren.

Algemeen vuurwerkverbod, prevelde de een, een stevige KOZP aanhanger, de roetsporen nog op het gezicht, prevelde iets van “tradities handhaven” wat meteen tot een opstootje leidde en de man een  verbanning uit de club opleverde.
“Hoe kan dit toch?” prevelde een andere politicus? Wie het weet mag het zeggen, maar dan wel heel politiek correct! En daar was het weer “het onvolwassen puberbrein”. Ja, dat is het, ook al waren veel relschoppers boven de 30.

Maar ze zaten niet ver van de waarheid, het was het onvolwassen puberbrein dat gewoon nooit opgevoed was, dat opgroeide in de tijd van pamperen, fluwelen handschoenen, excuuspolitiek, wegkijken, dus totaal geen maatschappelijk besef was bijgebracht.
En aangezien we heropvoedingskampen verfoeien omdat China dat doet, zullen we nog wel een paar decennia vast zitten een gewelddadige jaarwisselingen met miljoenen schade een het milieu en eigendommen van  anderen.
Kortom, stevig straffen en de kosten van de zorg en de schade doorberekenen als er duidelijk sprake was van dom gedrag.
Of ben ik dan weer een rechtse populist?

Schrijf als eerde een reactie
Beoordeling 0.00
Wie ben ik
Vorige

Wie ben ik

Werkgeluk
Volgende

Werkgeluk

Moraal

Moraal

Jaarwisseling

Jaarwisseling

Wie ben ik

Wie ben ik

De dierenarts (19-10-2020)

De dierenarts (19-10-2020)

Einde jaar en televisie

Einde jaar en televisie

Bestuurs cultuur.

Bestuurs cultuur.

Moraal

Moraal

De onwerkelijkheid van de werkelijkheid

De onwerkelijkheid van de werkelijkheid

Jaarwisseling

Jaarwisseling

Ad remt niet

Ad remt niet