Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

De elfde van de elfde

Terwijl Covid aan een nieuwe opmars bezig is, vooral omdat er nog steeds mensen zijn die vaccineren niet echt nodig vonden en een paar het  nog steeds niet nodig vinden, zijn we aangekomen op 11 november 2021.

De elfde van de elfde

Bij  “ons” in Brabant is dat de start van het carnaval seizoen, iets waar ik nauwelijks aan mee doen, al die drukte, herrie, dronken mensen die tegen ja aan schuren, vind ik niet lekker.

Maar het is voor veel mensen weer een reden om te gaan klagen en zeuren. Zo kopt de krant vandaag: “als burgemeester op voorhand zou weten dat het één leven zou kosten, zou hij het dan door laten gaan?”. Interessante vraag, maar waarom is deze vraag niet in de krant gezet toen de dominees in de Biblebelt de gelovigen opriep om vooral geen prik te halen, wat momenteel tientallen doden per week als resultaat heeft?
Of waarom zijn en Baudet en Willem Engel niet aangesproken door het journaille omdat door hun gezwets tientallen mensen zijn overleden?

Sint Maarten.

In andere streken van het land is het Sint Maarten. Kinderen trekken door de straten en zingen liedjes aan de voordeur met als doel snoep te krijgen.
Slechts een enkele wereldverbeteraar heeft geadviseerd fruit in plaats van snoep te geven. Maar nergens in de media zag ik iets van een journalist die zich afvroeg  of een burgemeester het feest wel door zou laten gaan als hij wist dat het gaatjes in vers gewisselde gebitjes zou oplever

Wapenstilstandsdag België Frankrijk

Een wat serieuzer onderwerp. Belgie en Frankrijk herdenken het einde van de meest gruwelijke oorlog die er ooit in de geschiedenis heeft plaatsgevonden.
Ondertussen denken politici dat we met praten en overleggen idioten als Erdogan, Putin en Lukashenko tot oplossingen zal leiden.
Hoeveel doden moeten er vallen voordat er oplossingen komen die leiden tot een wereld waar vrede meer is dan een pauze tussen twee oorlogen?

Chlauschlöpfen.

Een ritueel dat in delen van Oostenrijk en Turkije met als doel St Nicolaas (ja, die zaterdag in ons landje aankomt) wakker te maken. Sint Nicolaas trekt aansluitend door de straten omgeven door boze geesten, mensen die donkere maskers dragen of hun gezicht zwart gemaakt hebben.
Ziet u nu de bron van onze traditie? Dat er geen enkele relatie is met racisme of slavernij?
Hoe lang staan we nog toe dat activistische anarchisten als KOZP en BLM onze tradities op basis van gebrek aan kennis over de geschiedenis onze cultuur en rituelen dood blijven maken? 

Schrijf als eerde een reactie
Beoordeling 0.00
Personeelsrestaurant.
Vorige

Personeelsrestaurant.

Complot denkers
Volgende

Complot denkers

Moraal

Moraal

Jaarwisseling

Jaarwisseling

Wie ben ik

Wie ben ik

De dierenarts (19-10-2020)

De dierenarts (19-10-2020)

Einde jaar en televisie

Einde jaar en televisie

Loopbaan

Loopbaan

De wet van Godwin

De wet van Godwin

Langs de afgrond.

Langs de afgrond.

Vrijheid

Vrijheid

Wat gebeurt er allemaal?

Wat gebeurt er allemaal?