Ads-Visie.nl

Ads-Visie.nl eerlijk, kritisch, filosofisch blog met een vleugje cynisme.

Einde jaar en televisie

Nadat we de zoveelste keer “Home Alone” voorbij zagen komen met het zappen, werd het tijd voor de eindejaar Televisie. Jaaroverzichten, deskundigen die van alles analyseren maar niet buiten hun bubble kunnen denken, herhalingen van herhalingen, maar ook de vaste programma’s bij de NPO.
Je kunt er niet omheen, de Top 2000, opgehemeld door de zieltogende NPO, er komt nog net geen dagelijkse persconferentie over de nummer die gedraaid worden. En ja, ik luisterde mee, nadat ik in november de Top 4000 bij Radio10 had beluisterd. En dan valt het verschil wel op, radio2 heeft toch een heel ander publiek dan Radio10. Jeugd tegenover de wat ouderen. Naast allerlei herrie die blijkbaar door de TikTok generatie wordt beluisterd, ineens zelfs Twee Motten, wat blijkbaar  door twee likes verslaafden geplaybackt was op TikTok. Nee, de muziekliefhebber was niet blij met de TOP 2000.
Anders is het met Top2000 A Gogo. Ik was eerst een beetje verveeld door de nieuwe presentator, want wie kan er aan Matthijs tippen, maar gaandeweg werd het best gezellig. En waar de mensen die eens een bekende wereldbewoner van dichtbij hadden gezien wat minder spectaculair was, waren de mini-reportages weer van hoge kwaliteit.
De Slimste Mens dan, nou noem het programma maar De Saaiste Mens. Ik was, als fan van de Vlaamse versie, vol humor, al niet echt onder de indruk van de beide oude mannen, maar dit jaar was het echt te erg. “Beste Maarten, mijn oma valt altijd in slaap tijdens de Slimste Mens”. Maarten schrikt zelf wakker, kijkt verveeld (daar heeft hij patent op) en geeft een antwoord dat nergens op slaat. Philip, normaal toch goed in het in de rede vallen van mensen door zelf het antwoord op vragen te stellen, staat ook met zijn mond vol tanden.
En dan de kandidaten, zelfs Nelson Mandela en de landen rond de middelandsezee herkennen ze niet.
En dan zeggen de “deskundigen” dat de Nederlandse versie meer een kennisquiz is! De Belgen weten wat dat betreft het vooroordeel dat de Hollanden over hen hebben keer op keer te falsificeren.
Kortom, stop met dit slaapverwekkende programma, geef de licentie aan RTL die Erik Van Looy al onder contract hebben staan en ook korte lijnen hebben maar de diverse wel grappige juryleden die de Belgische show zo heerlijk hilarisch maar ook leerzaam maken.


Foto door JESHOOTS.com:

Schrijf als eerde een reactie
Beoordeling 0.00
Dromers
Vorige

Dromers

De dierenarts (19-10-2020)
Volgende

De dierenarts (19-10-2020)

Moraal

Moraal

Jaarwisseling

Jaarwisseling

Wie ben ik

Wie ben ik

De dierenarts (19-10-2020)

De dierenarts (19-10-2020)

Einde jaar en televisie

Einde jaar en televisie